Štrikované puzdro na laptop

2013-12-22

Tu je krátky fotografický návod na štrikovaný obal na laptop, ktorý som vyrobila pre sestru. Budeme naň potrebovať farebné zvyšky vlny, pletacie ihlice, kus látky na podšívku, ihlu a niť.

Puzdro tvorí obdĺžnik preložený na polovicu. Odmeriame dlhšiu stranu laptopu a podľa tejto dĺžky si nahodíme očká na ihlicu. Pridáme ešte pár očiek navyše, podľa hrúbky nášho laptopu. Úplet je pružný a ešte sa natiahne, preto stačí pridať len pár očiek.



Začneme pletenie a vždy po niekoľkých riadkoch nadviažeme vlnou inej farby. Môžeme vytvoriť vzor alebo farby meníme náhodne, ak máme napríklad veľa rôznych zvyškov.



Pokračujeme v pletení a striedaní farieb, dokým neupletieme obdĺžnik dlhý ako 2x šírka laptopu. Môžeme pliesť hladko, obratko alebo džerzejom, ako sa komu páči. Keď máme upletené, budeme potrebovať nejaký zdrap látky na podšívku a zips, ktorý občiahne tri strany laptopu. Z podšívky vystrihneme obdĺžnik rovnakej veľkosti ako hotový úplet.



Zložíme ho na polovicu a všijeme doň zips.


Vznikne nám vnútro kapsičky.



Na zips prišijeme zvonku štrikovaný obal.



A schováme laptop pekne do teplučka. :)



Výsledok ma celkom potešil, ale keby som niečo podobné mala robiť druhýkrát, dala by som si viac záležať pri výbere a "mixovaní" farieb. Tuto som miešala farby len tak hala-bala, takže spolu nejako zvlášť neladia. Nevadí, ak sa sestre nebude páčiť, stále si ho môžem nechať. :D

Komentáre k článku

Tenisák
22.Dez 2013
Já nevím, je to hezký. Ale je to i praktický???
ruthi
22.Dez 2013
mm, tak ten se ti opravdu povedl! velmi se mi líbí!! ^^
Limonáda
23.Dez 2013
Wow, jsi šikovná ! :)
Iris
26.Dez 2013
šikula :-)
gladen
27.Dez 2013
Božíí! Jsi dobrá ;)
mulat6
29.Dez 2013
pekne, len tak dalej :)
lizworld
27.Jan 2014
Náhodou veľmi pekne farby :3
Lili Blue
03.Máj 2014
To je krása :-)
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 13 plus 9 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou