Čo deň dal

2014-05-14

Taká priemerná streda vie nadeliť veľa debilín, táto ich našťastie nadelila len trochu.

Poučenie, ktoré z dnešného príbehu plynie je, že aj keď niečo vyzerá na trt, možno sa to nakoniec vyhaluzí na lepšie, než človek čaká.

Najprv sa mi stala pre mňa hrozná vec, aspoň som si to myslela. Doma pri raňajkách som dočítala Artemisa 4. Perfektné načasovanie! Moje úvahy boli asi nasledovné: Teraz si môžem so sebou rovno zobrať ďalšie pokračovanie a začať ho čítať vo vlaku namiesto učenia na poobedňajšiu skúšku! Rozumiete - keby som pred odchodom z domu nestihla dočítať štvorku, skončila by som niekde tesne pred koncom a to by som mala málo na celý deň! Musela by som so sebou ťahať obe knihy, to už by bola dosť veľká hmotnosť (pri tom množstve vecí, ktoré so sebou musím každý deň trepať).

Celá spokojná so svojím úžasným plánom som siahla do poličky, kde tróni zoradená kompletná séria a uchmatla si ďalšiu - poslednú knihu v rade. Juchú, päťka. Už som si brúsila zuby. Len pre istotu... Otvorím prvú stránku a tam... Artemis Fowl 7. Čo? Bola som z toho silno konsternovaná. V mojom naivnom svete tých kníh bolo spolu päť a všetky sme mali mať doma! Môj dokonalý plán na deň sa úplne zosypal. Nemôžem preskočiť dva diely, to je proti všetkým zásadám. A chytal ma absťák, som v strede príbehu a nemôžem len tak prestať. Fakt som z toho bola smutná, lebo mi bolo jasné, že k chýbajúcím častiam sa určite tak skoro nedostanem.

Bola som bez knihy... Stihla som si prečítať učivo, prejsť všetky otázky a ešte aj zopakovať. Dobre, že som to spravila, lebo test bol prefíkaný. Mám dôvodné podozrenie, že by som ho nenapísala, keby som si to nebola vo vlaku poriadne zopákla. Vraj všetko zlé je na niečo dobré?

Najlepšia časť prišla večer. Keď som sa vrátila domov, prvá vec, samozrejme: konfrontovala som súrodencov, ako to s tými knihami vlastne je. Dozvedela som sa, že chýbajúce diely 5 a 6 predsa len máme, len sú uložené v inej knižnici. Skoro ma roztrhlo od šťastia! Päťka už je tu nachystaná vedľa mňa, ešte dnes večer sa do nej pustím.

Som závislá. Možno mi čítanie detských knižiek pomáha prežiť pracovný týždeň. Každopádne ma táto séria natoľko zaujala, že čítam jednu knihu za druhou ako na bežiacom páse a veľmi sa v tom vyžívam. A ten optimista vo mne sa spokojne nadúva a našuškáva mi, že všetko sa nakoniec na dobré obráti. Skúšku mám v kapse a v hrsti ďalšiu z mojich drahých kníh. Už sa len zahrabať pod perinku a užívať si svoju korisť. A dotiahnuť tento týždeň do konca.



Kto chce mať moje problémy?

Komentáre k článku

15.Máj 2014
Ja ja ja! Chcem mať tvoje problémy a chcem si dať maratón Artemisa Fowla, no proste to nestíham :D Mimochodom, kníh je dokonca 8, len tá posledná ešte nevyšla v slovenčine - a tiež si nemyslím, že sú to knihy výlučne pre deti. Čítam AF od detstva a spomínam si, že ako decko som kvôli nedostatku vedomostí nebola schopná pochopiť kopu vtipov, čo tam sú :D Takže som sa na celej sérii bavila odznova až o niekoľko rokov :D Taktiež gratulujem ku skúške a želám veľa šťastia pri zvyšku týždňa :)
25.Máj 2014
Tiež som to predtým plne nechápala a nevedela úplne oceniť. :D No teraz som tie knihy znovuobjavila a totálne si ich zamilovala! A osmičky už sa neviem dočkať !!! Ty už si ju čítala po anglicky?
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 18 plus 4 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou