Koniec/začiatok

2014-06-18

Som tak rada, že idem vyletieť z kože. Neviem obsedieť, mám chuť skákať a tancovať a cítim, že sa vyškieram ako debil. To by mohol byť dôvod, prečo na mňa niekoľko spolucestujúcich v metre tak čudne zazerá. A nech. Som úplne happy a nehovorím vám to preto, aby ste závideli. Teraz som si to naozaj zaslúžila. Celý semester som poctivo makala, zriekala sa spánku, jedla, zaľúb a sociálnych kontaktov. Ničila som si oči pri počítačovej obrazovke, často dlhé hodiny vkuse, nútila mozog sústrediť sa, aj keď už odmietal ďalej spolupracovať. Stresovala som sa, ľutovala, neznášala a bojovala proti sebe, aby som tento semester dokončila. Boli chvíle, keď som mala chuť jednoducho sa zahrabať pod perinu a od toho momentu ju nazývať svojím domčekom, z ktorého už nevyleziem von. Ale hádajte čo. Neurobila som to. Miesto toho som si sadla a napísala prácu, naučila sa látku a odovzdala protokol. A nezbláznila sa, aspoň pokiaľ dokážem sama posúdiť.

Posledných niekoľko týždňov som mala pocit, že mi všetko padá na hlavu, musela som riešiť milión vecí súbežne. A zrazu... akoby uťal. Náhle mám v kalendári prázdne okienka a ešte tomu tak celkom nedokážem uveriť. Ale pomaly je to za mnou. Kvôli tomuto som sa celý rok snažila, premáhala a nedovolila si vzdať sa, aj keď po jednom zvládnutom termíne mi okamžite viseli nad hlavou ďalšie tri. A ono to prešlo. Konečne sa nachádzam v bode, keď je všetko hotové, vybavené, ukončené.

A ja ani neviem vyjadriť svoju vďačnosť, úľavu a proste len obrovské uľahčenie, že už je po všetkom. Ešte posledná skúška (toxikológia, mňamka) a môžem si konečne naozaj vydýchnuť, prvý raz za posledný rok. Vraciam sa z pohovoru, od ktorého sa bude ďalej odvíjať pomerne všetko. Ak by bol dopadol na hovno, som opäť tam, kde som bola a musím si celým otravným hľadaním, kontaktovaním a zháňaním zdrojov prechádzať odznova. Ale všetko je v poriadku. Mám miesto, mám predstavu svojej nastávajúcej práce a mám veľmi zlatú a ochotnú budúcu vedúcu. Po našom rozhovore som sa ledva ovládla, aby som z jej kancelárie dôstojne vypochodovala, pretože na chodbe som sa už neudržala a začala skákať od radosti. Keď som vyšla z tých dverí, skoro som sa rozrevala od šťastia.

Po celom tom konštantnom strese je to čudný pocit, také náhle ticho a prázdno. Zrazu ani neviem, čo mám robiť. Je to vôbec možné? Mám vybavený budúci semester v mojej vysnívanej krajine, mám výborné miesto a schválený projekt pre záverečnú prácu a je takmer po semestri. A najlepšie: konečne mám prázdniny a o všetko, čo príde, sa budem starať najskôr o dva mesiace. Môžeme s ľahkým srdcom vyraziť na cesty.

Prajem vám všetkým perfišný deň a nech sa vám darí vo vašom úsilí, nech už robíte čokoľvek. Je strašne super dosiahnuť vytúžený cieľ a zbierať plody svojej práce.

Komentáre k článku

18.Jún 2014
Gratuluji, gratuluji, gratuluji! Podobný pocit jsem měla po maturitě, šťastná, že to mám za sebou a že jsem to zvládla, dokonce líp než jsem čekala, a najednou jsem neměla co na práci, žádné učení, žádné povinnosti, žádná příprava - a pocit prázdnoty. Jedna etapa uzavřená a druhá se ještě nerozběhla... Jen si užívej volných dní, užívej si toho, že se nemusíš stresovat. Bude dobře! :-)
18.Jún 2014
Jééj, hrozne moc gratulujem. Uf, toxikológia znie strašidelne... toto by som nešla študovať :D Och, Fínsko, to je skvelé, teším sa s tebou...
18.Jún 2014
Koľko veľa citoslovcí, šibe mi... odpusť :D
vrania
19.Jún 2014
Blahoželám! Prajem na cesty akurátne počasie, aby si si ich mohla poriadne užiť. =) P.S.: Čo to, prosím ťa, študuješ? Tá toxikológia ma mierne vydesila =D (Nie som na chémiu a podobné veci zrovna stavaná...)
24.Jún 2014
[Narween Black] Toxikológia bola nočná mora, ale je to fakt zaujímavé! Len trochu masakrálne. :D Citoslovce sú podľa mňa veľmi podceňovaný slovný druh a na tomto blogu je povolené ich používať v akomkoľvek množstve. :D (Dokonca môžu zastávať funkciu podmetu alebo prísudku vo vete, to si pamätám ešte z maturity :D).
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 16 plus 9 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou