Z de(bil)níčka | Január

2016-01-30

Kašlem zase na iné témy a idem sa rýpať vo svojom živote, malicherných článkov o vlastnej osobe nikdy nie je dosť.

Že už je koniec januára? To aby som sa na sekundu zastavila a obzrela, čo sa predošlý mesiac dialo. Ako predurčuje staré proroctvo, stalo sa zo mňa nepatrné koliesko v mašinérii, drobný článok v radoch pracujúcej triedy. Chvíľu som z toho bola v eufórii, chvíľu v prdeli a nakoniec som si aj tak zvykla. Ľudí presvedčených o debilnom usporiadaní tohto sveta je cca 7 miliárd, ale všetci chceme niečo žrať. Pitchovať pri pive, keď má človek 17, ideály a mamku s tatkom, ktorí ho kŕmia, je predsa len iné ako byť vo veku, keď je treba postaviť sa na vlastné. Prísámbohu že neviem, či nebolo lepšie oňahdy, postaviť chajdu z blata a slamy a robotovať od rána do večera, ale na svojom. Nápad s chajdou z blata a slamy by bol tiež, ale neobstojí ani v prvom kole. Filtrom našskej reality, bez dvadsiatich povolení sa nedá postaviať ani búda pre psa. Ale veď viem, nato máme vymoženosti ako hypotéky.

Ďalej som sa už len presviedčala o chujnosti väčšiny poniektorých indivíduí v pracovnom kolektíve. Svoje dve možnosti som pred sebou videla už od začiatku krištáľovo jasne: mrhať svojou drahocennou energiou, alebo mať na háku a flegmaticky držať nízky profil. Každý si myslí, že to robí dobre a každý to robí inak. Kedy ma prestanú doje*ávať zato, že som nová a vnucovať mi každý svoj vlastný odlišný spôsob, neviem, ale zakiaľ mi platia, som ochotná robiť to podľa niekoho, aj keď je trtko.

A ako poštvať všetkých proti sebe ešte efektívnejšie? No predsa zaviesť komunikačný notísek. Aby každý deň nejaký iniciatívny blb mohol napísať: Milá makro, pripravené stojany s mikroskopickými sklíčkami patria na bak-stôl, nie na cyto-stôl (t. j. 40cm vľavo a žiadne iné široko-ďaleko aj tak niet). Alebo ešte: Milá makro, fixovky prosím zásadne nechávať hrotom dole, aby náplň stekala do špičky! Prípadne: Milá M., keď napíšeš "1,2,4 ruž, 3 žltá+ruž", je to nejasné! Napíš radšej 1-ruž, 2-ruž, 3-žltá+ruž, 4-ružová. Dafuq?

Tiež som konečne naozaj do dôsledkov pochopila, ako sakra dobre bolo, že som išla na perspektívnu vysokú školu. A že som sa na to pri prvej dobre príležitosti nevykašľala, aj keď mnou trieskali nápady že "však výška je beztak zbytočná, samý zabitý čas". To môže byť pravda a asi aj je v Slovakistane, ale teraz ďakujem všetkým svätým a učiteľom s rodičmi, ktorí ma dobre nasmerovali a nenechali z toho vykerovať. Je to čiastočne smutné zistenie, ale bolo to najlepšie rozhodnutie, čo som kedy spravila, že som nešla na štúdiá na Slovensku. Teraz zrazu vidím, že som za vodou (ha-ha, aký viaczmysel).

Koniec januára priniesol oteplenie a s ním aj viac ľudí v uliciach, ktorí radi a s obľubou zavadzajú. Keď bol mráz a cesty zaviate, aspoň bola slabá premávka a kde parkovať. Ešte aj večer je pri Dunaji tak rušno, že som už týždeň nevidela zajačikov. Niekto mi ich plaší. A mne sa za nimi cnie.

So svojou produktivitou som celkom skôr pomenej spokojná. Robím, čo môžem, ale nápadov mám stále viac, než je zdravé, takže sa síce nezastavím, no nemám nič hotové. Môj bodovací systém, podľa ktorého mám denne splniť kvótu 10 bodov, je dobrý aj účinný. Rôzne činnosti sú obodované podľa ich náročnosti a priority. Jediný problém je, že sa mi ho nedarí plniť, lebo všetko zaberie cca 3x toľko času, ako si naplánujem. Mala som vedieť, prečo sa päťročnice neuchytili. Otázka za dva milióny: Čo urobí pásik papiera namočený v lepe, ktorý sa snažíte prilepiť na len ďalší papier? Možnosť G je správne - ten zmrd sa odlepí. Das ist nicht normal! A bude ešte lepšie. Od februára budem otročiť, upísala som sa diablovi. Darmo, keď chce človek peňáz, alternatívne zmýšľanie musí ísť na čas do úzadia.

To je za tento mesiac všetko, drahý denníčok, inšie si nepamätám. Je dosť možné a pravdepodobné, že ďalší negatívny článok sa tu objaví aj koncom februára, aspoň ja s tým rátam. Život je taký krásny, keď má človek vždy načo pindať.

Ťepéro, Tvoja Akrim

Komentáre k článku

Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 10 plus 4 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou