03/2017

2017-04-08

Ubehol nám aj ten marec a prišiel čas sa spýtať, čo nám tento mesiac dal? Domčúr! Máme svoj vlastný domčúr (namiesto plánovaného domčúrika) a napokon sa nám predsa len podarilo čiastočne nasťahovať, aj keď sa nám to najprv až tak nedarilo. No ale nakoniec je tu domčúr a my v ňom. A okrem toho máme s domčúrom pred sebou kopu roboty, takže sa nemusíme báť, že nás najbližšie nebude mať čo zamestnávať. A to sú celkom super plány na tento rok, ktorý určite pominie, ani sa nenazdáme a už tu bude ďalší rok a ďalšie plány.

Ale nepredbiehajme udalosti. Niekedy si myslím, že už to v tej cvokárni zvanej zamestnanie dlhšie nevydržím, že niektorej starej špatnej ropuche poviem...no pravdu, že je stará špatná ropucha. Alebo bossovi, že je starý neurotický blbeček. Lebo môžem. Najhoršie, čo mi pri tom hrozí, je strata zamestnania, ktoré je úplne nahovno a na každom ošťanom rohu nájdem lepšie. Mne sa síce nechce, lebo je to len na chvíľu, ale to nemusí nikto vedieť. A tak len tak hybernujem a čakám, kedy ma naserú toľko, že si poviem adíos, lmaa. A zatiaľ ma to občasne unavuje, zabáva alebo proste nasiera, podľa hladiny hormónov. A pozastavujem sa nad tým, ako im mohlo ešte nedôjsť, že každý sa zdrží ledva rok či dva a potom práši kade ľahšie. No nevadí, peniaze aj tak treba, i keď vlastne už ich až tak netreba, no tak ja sa ešte chvíľu budem baviť, dokým ma to baviť neprestane.

Ale my máme domčúr! Náš vlastný domčúr so všetkými jeho supernosťami a otravnosťami. Zvládli sme to, aj keď nám tvrdili, že sa to nedá a sami sme si neboli istí, či to dáme my. A predsa máme teraz pred sebou krásnu úlohu zveľaďovať svoj majetok a spraviť z neho niečo, čo sa bude dať nazvať domovom. Keď sa nám bude chcieť. Možno sa nám chcieť nebude a my na to s pokojom hodíme fekál. Lebo môžeme. Naša vec.

Domčúr je presne podľa očakávaní a možností celý zlý, starý a škaredý. Aká by to bola sranda inak. A my máme pred sebou roky na to, aby sme ho spravili aký len budeme chcieť. A keď sa nám to nepodarí, tak sme vyhodili ročný plat, čo už. Aspoň sme sa nezadĺžili na 30 rokov finančným skupinám a iluminátom. Aj tak tomu ešte vždy nemôžem uveriť... Stále očakávame, že v tom bude nejaký odrb. Nemôže to predsa byť také ľahké... Nejaká jadrová hlavica zakopaná na záhrade. I keď práve to je z nejakého dôvodu ošetrené zmluvou: "predávajuca strana sa zaručuje, že nekontaminovala pôdu" (!). Tak potom mi napadá už len možnosť, že tam straší. Juchúú, s trochou šťastia budem mať aj vlastného domáceho ducha!

Držte palce a odrbávajte systém, aj on vám to robí. Ťepéro o mesiac!

Komentáre k článku

08.Apr 2017 00:14
Nech sa vám dobre býva
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 17 plus 9 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou