Rumunsko na bicykli | deň VII

2017-11-24

Întorsura Buzăului - Perșani (odhadom 80 km)

Ráno sme sa zobudili a všade bola hustá ťažká hmla. Zvyčajne o takomto čase už slnko veselo suší plachtu od rosy, ale teraz bolo len lepkavé vlhko a chladno. V takomto pochmúrnom nečase vždy oddaľujeme odchod z kempiska, ale je nám to prd platné a nakoniec sa aj tak musíme vyčochrať zo svojho brlohu a pokračovať v ceste.

Onedlho sme vonku z hôr a chvíľu ideme opäť po rovine. Odbáčame z hlavnej a ideme po nejakej paralelnej lokálke, lebo chceme nakuknúť jedno opustené panské sídlo. Nachádzame ho za nejakou hrdzavou bránou zamknutou na reťaz. To ale nevadí, lebo hneď vedľa brány je cez chýbajúci plot vyšlapaná cesta. Ako náhle vkročíme za plot, vybehne na nás svorka besných psov a my sa tak zľakneme, že dávame čelom vzad, lebo nechceme dostať tetanus.


Zákaz vjazdu Šmajdalfovi

Potom už sme v Brašove - park, námestie, nejaká reštaurácia, Kaufland, hajzle a voda a ideme preč. Nič moc zvláštne, mesto ako každé iné. Už tu začína byť citeľne turisticky, po námestí sa premávajú skupinky s nemecky hovoriacim sprievodcom. Neďaleko nejaká babka v bielom laboratórnom plášti predáva vstupenky na verejné hajzle. Zakiaľ sedíme, nejaký dobrák stihol potiahnuť M.-ove slnečné okuliare položené na schodoch vedľa nás.







Potom nás čakajú trochu kopce - šak sme v Rumunsku - ale my sme predovšetkým šťastní za asfalt. Neskôr perieme v potôčiku pri bačovi s ovečkami a večer stanujeme pri zarastenom cintoríne padlých sovietskych vojakov.

Komentáre k článku

Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 12 plus 9 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou