Hurá, rubriky!

2014-02-23

S myšlienkou na nový vzhľad blogu sa pohrávam už dlhšie a pomaly už si o to pýta, rovnako ako o kompletnú reorganizáciu. Takže, čo je tu iné?

Pokúsila som sa o zmenu dizajnu, pričom som obrázok z internetu chcela vymeniť za fotku. Nové pozadie by nebolo zlé, ale nakoniec pôsobilo jednoliato a bezvýrazne, takže predsa naďalej zostanem pri starom.







To pôvodné je predsa len veselšie, takže po vizuálnej stránke sa zatiaľ žiadne veľké zmeny diať nebudú.



Zároveň som vytvorila rubriky s cieľom spraviť tento blog prehľadnejším.

Pokúsila som sa roztriediť všetky tie rôznorodé články, ktoré sa tu za posledných niekoľko mesiacov nakopili a priradila im nasledujúce kategórie:

1. Ručné práce
Tu nájdete články o šití a veciach s tým súvisiacich, moje projekty, kreatívne práce a výtvory, ale aj návody a ďalšie informácie na tému ručné práce. Šitie ma stále baví, aj keď mi naň nezvyšuje toľko času, koľko by som si predstavovala. Môj najväčší problém je veľa začatých vecí a málo dokončených. Tejto témy sa drží a v budúcnosti asi aj bude najväčšia časť článkov.

2. Fotky
V tejto rubrike som zhrnula svoje príspevky obsahujúce fotky k rôznym témam a príležitostiam. Nehľadajte u mňa žiadne profi ani umelecké fotky, nemám zrkadlovku a rada fotím len tak s kompaktom všeličo zaujímavé. Popri fotografických návodoch, ktoré sú dôležitou súčasťou blogu, sa tu sem-tam môžu objaviť fotky prírody, miest, ľudí a vecí, čo ma zaujali, ktoré skončia v tejto kategórii.

3. Príbehy a zážitky
Články o všetkom možnom, čo sa mi prihodilo, zažila som alebo čo som si proste vymyslela.

4. Výlety
V tejto rubrike chcem zhromaždiť články z rôznych výletov a ciest. Ale to asi chvíľu potrvá - do leta je ešte ďaleko.

5. Úvahy a postrehy
Rubrika, ktorá objasňuje sama seba - články, v ktorých prezentujem svoje stanovisko k rôznym témam, napríkad k téme týždňa.

V skutočnosti by som oveľa radšej privítala menovky, aby sa jednému článku dalo priradiť viacero kategórií. Škoda že to stránka neumožňuje. Ale aj rubriky sem vniesli želaný poriadok a to je určite krok k lepšiemu.

Na záver by som chcela zhrnúť svoje krátke pôsobenie na blogu. Prvé články sa týkali hlavne šitia a s touto myšlienkou som pred asi 5 mesiacmi založila blog. Odvtedy sa tu objavilo všeličo a musím konštatovať, že sa neviem držať jednej témy. Skúšam rôzne typy článkov a neskôr nechápem, aké pohnútky ma viedli k ich napísaniu.

Často nemám čas písať. Už som dlho nič nové neušila a preto mi chýba materiál na články (ale kúpila som si novú látku!). Mám veľa rozpracovaných projektov a vyhýbam sa ich dokončeniu. Ale občas tajne oxidujem na iných blogoch a čítam si články (áno, možno aj vaše!). Inokedy celý týždeň podprahovo rozmýšľam nad témou týždňa. A čo som zistila? Tuším ma to baví. Takže je veľká šanca, že tento blog bude ďalej pokračovať.

Stať sa uznávaným blogerom a vyjadrovať sa k relevantným témam na vysokej úrovni je ťažké a to sa mi nechce. Mne stačí miesto, kde sa môžem jednoducho len vypísať zo svojej rádoby kreativity a zároveň je takou virtuálnou knižnicou môjho života. Samozrejme, že je písaný aj pre možných čitateľov, ale asi si ho sebecky a narcisticky píšem hlavne pre seba.

Komentáre k článku

Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 10 plus 4 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou