Inventúra

2014-03-06

Tí z vás, ktorí ste si už odo mňa prečítali nejaký článok, asi viete, že mám záľubu vo všelijakých serepetičkách, ktoré chcú iní ľudia vyhodiť a snažím sa ich nejako zužitkovať a použiť na kreatívne práce.

Dnešný článok bude presne o takýchto serepetičkách. Ramujeme starý dom a okrem hromady smetí a rárohov sa tam povaľuje aj hŕba vecí, ktoré by podľa mňa stálo zato zachrániť. Napríklad písací stroj alebo šlapací šijací stroj by mohli mať pre tú správnu osobu svoju hodnotu.

Čo zaujíma mňa, sú samozrejme textílie a doplnky na šitie, ale aj ďalšie drobnosti, ktoré by som chcela použiť pri tvorivých prácach. Pri niektorých "úlovkoch" je ťažké povedať, či z toho ešte niečo bude alebo je to proste odpad, ktorého sa bude treba postupne zbaviť. Takéto vypratávanie a triedenie dá veľa práce, ale verím tomu, že veľa nájdených vecí dokážem ešte zúročiť. Na začiatok sa mi podarilo zozbierať nejaké drobné predmety.



Po prvom umytí a zbavení prachu. Niektoré bude potrebné ešte poriadne vyčistiť.

Sú tam hlavne pomôcky na šitie, ktoré sa mi stopercentne niekedy zídu. Zipsy, ihly do šijacieho stroja, cvočky, pracky, háčiky a pletacie ihlice, ihly, suché zipsy, gombíky...



Myslím, že už nikdy v živote nebudem mať núdzu o krajčírske kriedy...



Potom tu mám zopár maličkostí, ktoré mi takisto spravili veľkú radosť. Napríklad zbierka odznakov. Niektoré sú "za vernosť" a podobne, ale aj tak sa mi páčia, hlavne tie starožitné brošne.



Nejaké ozdobné gombíky, medailóny a iné blbostičky, vrátane niekoľkých ciferníkov z náramkovách hodiniek. Ešte neviem presne, načo mi to všetko bude dobré... Asi sa to pokúsim nejako dať do poriadku, minimálne niečo z toho. Sú to len drobnosti, ktoré nezaberajú veľa miesta, takže mi nebudú nijako zvlášť zavadzať.



A ešte posledná čerešnička na torte. Sú to asi žiarovky zo šijacieho stroja, lebo sú veľmi malé a také trochu steampunkové, preto som im nedokázala odolať. :) Takisto mám kôpku starodávnych kľúčov, ktoré tiež potešili moju dušičku (zase to má niečo s tým steampunkom).



Komentáre k článku

Chloë Noir
06.Mar 2014
Ja som zbožňovala preliezať doma šuflíky a tiež som kopu takýchto "zbytočností" našla...milujem takéto drobnosti, občas si pripadám ako straka :D Mám celú škatuľu vecí ako gombíky, prívesky, šnúrky a iné veci, ktoré som si nechávala, šak možno sa to raz zíde :D Alebo to možno nejako využijem na fotenie :D Tie brošne su inak úplne nádherné a podobné odznaky sme mali aj my doma. Brat ich zbieral, keď bol malý. :)
07.Mar 2014
To jsou vážně poklady. Zaujaly mě ty žárovečky, přemýšlím, kam by se daly zakomponovat. Brože jsou krásné! Hodinky by se možná hodily jako přívěšek ke šperku. Mnohé určitě využiješ pro šití. Starý nábytek, šicí stroj, i psací stroj byste určitě udali někde v antikvariátě, ještě lepší by bylo napsat nějaký inzerát. Určitě bude zájem. 8-)
18.Mar 2014
[Chloë Noir] Straka, to je naozaj veľmi výstižné. :D "Šak možno sa to raz zíde..." Aj to mi čosi hovorí. :D Lenže v 80% prípadov bohužiaľ nezíde! Ale za tých 20% to predsa stojí, no nie? :D
[Vendy] Ja tiež rozmýšľam, ako by som to všetko využila. Už mám zopár nápadov. :) Len s tým vypratávaním nábytku a ostatných vecí to asi ešte potrvá, je tam naozaj veľa práce a teraz je tam hlavne totálna kosa. :D
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 14 plus 7 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou