Z pracovných nohavíce punkové

2014-03-12

Najnovšie som sa pustila do prerábky ďalšieho kúsku oblečenia, ktoré som si predsavzala a spísala v tomto to-do zozname.



Sú to tieto tak-povediac pracovné nohavice, ktorých závadou boli fľaky od farby a skutočnosť, že mi nesedel ich strih. Farbu sa mi podarilo vyčistiť, takže som sa potešila, pretože materiál a nohavice sa mi zapáčili a hneď mi v hlave skrsla predstava ich upravenej verzie, takže som neváhala a pustila sa do prerábania.


1. Najprv som odpárala spodný lem na oboch nohaviciach, aby som mohla otvoriť bočný šev. Ten som rozpárala približne do výšky hornej časti stehien (na oboch nohaviciach rovnako). Odtiaľ som ich chcela postupne zužovať.



2. Oblečené na človeku (na sebe) som boky zošpendlila, takto označené nohavice opatrne vyzliekla a prebytočné centimetre odstrihla. Dole som ich skrátila asi do polky lýtok s tým, že na spodku nechám malý rozparok.



3. Potom som opäť zošila bočné švy, nezošitých som nechala len asi 5 cm úplne dole (rozparok).



4. Švy som rozžehlila, rozparok založila donútra a obšila. Zároveň som vyvrátila do rubu aj spodný okraj a pri kraji ho obšila na šijacom stroji. Potom som zahnutú látku ešte z rubovej strany ručne pristehovala, aby okraj neodstával. (To je tá oranžová niť, ktorá síce vyzerá ako päsť na oko, ale potrebujem sa jej zbaviť a steh aj tak z lícnej strany nie je vidieť.)



Takto vyzerá výsledok na postave.



Nohavice sa mi podarilo prerobiť presne tak, ako som si predstavovala a to sa mi nestáva často. :D Takže ja som spokojná a mám nové obľúbené gate.



Komentáre k článku

mulat6
12.Mar 2014
parádička :-)
Vendy
22.Mar 2014
Tý jo. Máš fakt šikovné pacinky! A dobré nápady. Já bych to vzdala a takové kalhoty by frčely do popelnice (i s cákanci od barev). Tys je dokázala vydrhnout, zbavit fleků a ještě vyrobit apartní kousek. 8-)
lejimada
02.Apr 2014
je to perfektní :) už se těším, až se mi uzdraví ruka a budu moci tak tvořit... teď mě ta nečinnost udolává :)
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 15 plus 3 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou