Výroba Príšernej knihy príšer

2017-01-02

Že budem robiť Príšernú knihu príšer som vedela okamžite, ako som zbadala tento kožuch:



V prvom rade som nechcela použiť skutočnú knihu, lebo sa mi to zdalo barbarské a žiadnu poriadnu buchľu kýžených rozmerov aj tak nemám. Preto som si na tento účel zaobstarala drevenú krabicu (formát A4) s pántmi, ktorá sa bude zvonku tváriť ako kniha, ale v skutočnosti sa do nej budú dať odkladať veci.

Chrup príšerky som plánovala vytvarovať z modelovacej hmoty. Náhodou som objavila takéto hotové zuby, takže z hmoty vymodelujem iba ďasná. Hmota sa ukázala byť asi prešlá, lebo sa s ňou veľmi zle pracovalo, praskala a lámala sa, preto som nakoniec skončila pri hnetení poctivého slaného cesta z múky, vody a soli.



Zistila som, že zuby sú prilíš dlhé a tak som upírske špičáky v polovici urezala asi takto:



Toto sú ďasná z cesta, ktoré som vytvarovala priamo na krabici a napichala do nich zuby. Podobne som spravila ešte jeden kus, čoby dolný rad zubov a takto som to nechala asi 2 dni schnúť na radiátore.

Hotová zubiská som zafarbila načerveno (chyba) a prilepila zhora a zdola okolo otvárania.

Potom som škatuľu oblepila chlpatou látkou. Napredu som ju zastrihla do naježených cípov. V hornej časti som srsť nastrihla a vložila pod ňu dve ramenné vypchávky na seba, takže vzniklo niečo ako netvorova hlava. Látku som prilepila naspäť.



Potom niekedy som prišla nato, že ten červený chrup je dosť škaredý a prefarbila ho naružovo. Samozrejme už to nešlo tak jednoducho a pekne, lepšie by bolo spraviť ho ružový hneď na začiatku. Ďalej som dolepila niekoľko chumáčikov srsti (ktorej sa po strihaní chlpatého kabáta povaľovalo naokolo dosť), aby prechod do tej nechlpatej časti bol menej výrazný. Nakoniec som nalepila čierne korálky na miesto očí.



Hotová Príšerná kniha príšer:





Aj keď som dopredu nevedela čo a ako, dopadlo to celkom dobre. Už sa teším, ako si z ostatnej huňe vyrobím nejaké zateplené náramenníky alebo inú srandu.

Komentáre k článku

02.Jan 2017 23:50
Noné! Smekám, tohle je fakt boží. :)
SchwarzRosen
03.Jan 2017 00:05
Parádní! Jenom začít kousat a běhat po pokoji =oD A upřímně, na těch fotkách (ve skutečnosti to asi vypadalo jinak) mi ty červené dásně nepřijdou tak hrozné. Vypadá to tak krvelačně.
03.Jan 2017 00:31
Brrr, vyzerá príšerne! Dobrá práca :D Mimochodom, vieš, v ktorej fakulte by si bola, keby si študovala na Rokforte? Prípadne, robila si si test na pottermore? :)
14.Jan 2017 09:07
[BarbaraJane][SchwarzRosen] Ďakujem!
[Aerosol] Dík. Teraz som si spravila na tvoj popud, vraj v Bystrohlave. Ty? Podľa mňa rozhodujúca bola otázka, čo by si si vybrala, kebyže máš tú možnosť... lásku, múdrosť, moc alebo slávu. Asi keď dáš moc, ocitneš sa v Slizoline. :-D
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 12 plus 3 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou