Up-daty

2017-12-05

Na blogu by to mohlo vyzerať, že sa nič nedeje, ale náhodou sa toho deje celkom dosť. Teraz pri písaní si síce neviem spomenúť na nič konkrétne, ale v jednom kuse mám taký pocit diania, takže asi sa cítim byť celkom zamestnaná a to je dobre. Lebo by ma v tom blázinci asi drblo.

Bohužiaľ som dospela do stavu, kedy už mám väčšinu ľudí hlboko v paži a už sa ani nesnažím nechávať si to pre seba. Keď za mnou príde nejaká piča sekretárka s nejakou chobotinou, tak jej poviem, nech ma neobťažuje so svojimi sračkami. Keď kolegovci riešia, akú obludnú absurdnosť si nadriadený vymyslel tentokrát, aby dokázal svoju kompletnú izoláciu od reality, len sa smejem a je mi to úplne najviac fuk. Seriem na jeho iracionálne usmernenia, ktoré zajtra keď bude menej ožratý zase zruší. Ja si idem za svojím a som už v takom štádiu, že je mi zvyšok ľahostajný. Proste táto kapitola končí. Minule som sa dokonca povadila s najvyšším, lebo tie jeho pindy už sa nedali počúvať. V tej chvíli už som sa len modlila, nech ma rovno vyhodí a konečne mám pokoj. Namiesto toho to dopadlo tak, že mu zajebalo vo veži a rozhodol sa robiť v podniku veľké zmeny. Prepustil niekoho iného, koho nevie nahradiť, polovicu ľudí chce preradiť na iné smeny, aby ich mohol školiť od začiatku a ja sa len smejem popod fúzy a som zvedavá, čo sa bude diať ďalej. Myslím, že v najlepšom za sebou tresknem dverami.

Ale poďme aj k ozajstným novinkám. Domčúr je na tom lepšie ako kedykoľvek predtým, skoro vo vrcholovej forme. Takmer hneď po Rumunsku sme spustili kúrenie, toho roku ohlásená dlhá a tuhá zima predstavovala prvý skutočný test. Domčúr a veľký alternatívny kotol nezlyhali a neprefackali nás cez hubu, takže u nás spočiatku bežne bývalo útulných 28°C, kým sme to nezačali trochu škrtiť.

Je pravda, že nie vždycky sa nám chcelo a cez víkendy sme uprednostnili leháro pred robotou a nijako sa nestresovali, ale aj tak sme toho stihli celkom dosť a veľká zmena je viditeľná minimálne v 3 miestnostiach. Navyše sa zapojili aj rodičia a nakoniec stojí aj kus plota. Tomu predchádzala niekoľkomesačná komunikácia so zaprdenými západniarskymi úradníkmi, ktorí veľmi radi robia obštrukcie (narozdiel od úradníkov bývalého komunistického bloku; tí sú proste neochotní spraviť čokoľvek), hlavne keď majú pred menom ešte nejaké to písmenko navyše.

Ako sme si možno niektorí všimli, mení sa nám počasie a tak trochu sa zozimieva. Ako by povedali Starkovia winter is coming. To znamená, že čas sa kráti, koniec roka a tak podobne. No uvidíme, ako sa to ešte celé zamotá a potentuje.

Komentáre k článku

Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 15 plus 5 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou