Október

2016-11-27

A máme za sebou ďalší mesiac, viem, že vám to opäť ubehlo. Aj nám,no veď hlavne že sa nenudíme. Neviem, prečo je október desiaty mesiac, keď má predponu okto-, ale ja neviem veľa vecí a nejako mi to prestalo vadiť.

Čo sa nám udialo zaujímavé? V podstate nič, na základnej situácii sa nič nezmenilo. Úplne normálne otročíme ako aj vy ostatní, akurát nám to možno trochu viac otravuje život, lebo predsa len ste mali viac času zvyknúť si na pravidelné doje*bávanie výmenou za mesačnú mzdu. I keď možno časom je to horšie, lebo vás žerie fakt, že to dojebávanie trvá už dlho. A že keď ste z neho nenašli úniku doteraz, tak sa vám to už asi neoplatí a dočkáte teda do toho dôchodku.

Ale to sme sa trošku odklonili od témy októbra, ktorá sa od ostatných mesiacov aj tak skoro vôbec nelíši - stále rovnako vymieňame svoj čas, energiu a nervy za peniaze, iba počasie vonku sa pritom obmieňa. Aspoň už môžem povedať, že zarábam viac ako môj chlap, čiže už je zo mňa správna emancipovaná žena, čo má gule. Alebo keď chcete, chladnokrvná kariérna mrcha.

Zároveň s pocitom úplného mámfpičizmu prechádzam z jedného dňa do druhého, aj tak sa hovno deje a ešte chvíľu to tak aj ostane. Môžete na mňa revať, kritizovať moju robotu alebo ma ohovárať, jediné čoho sa dočkáte bude vlažný úsmev. Pretože si s kľudom môžem povedať, že väčšinu ksichtov, s ktorými som vo firme denne konfrontovaná, mám hlboko v paži. Viem, že ich budem musieť strpieť presne toľko, koľko sama chcem a to je dobré vedieť.

Ľudia okolo mňa momentálne riešia dosť obludné problémy, ako hľadanie práce, bývania, hypotéky, prežitie. Všetci sa do tých sračiek zamotávame, aj keď s nimi nechceme nič mať, od každého sa predsa vyžaduje, aby bol poriadny a poslušný občan. Lebo inak... nespĺňaš podmienky, líšiš sa od masy, vyčnievaš z priemeru, kto že si? Ostrihať, upraviť, zaradiť! Nesúhlas znamená: do basy!

Čo bolo také nové, bolo rabovanie, teda chcem povedať vypratávanie starého domu, pri ktorom sme asistovali. Najvtipnejšie a najtragickejšie na tom celom je, že dedo mal maniakálnu potrebu škrečkovať a nakupovať veci z reklám. Takže dom prešiel do rúk nových vlastníkov plný harampádia. Čo môže byť zaujímavé, lebo v takom harampádí sa nájde všeličo užitočné, ale na druhej strane aj otravné, lebo na tých pár užitočných vecí pripadá hora abfálu. A to sme robili, prehrabávali sa horami svinčíku a snažili sa nájsť niečo, čo budeme vedieť použiť.

Ďalej mám novú trasu do práce, ktorá síce nie je kratšia, ale trvá rovnako. Hlavne, že sa to oplatí, ne? Skombinovala som totiž chôdzu a s-bahn, takže chodím menej, ale dlhšie čakám na vlak. Hovorím, že výhra. Tým pádom už nestretávam ňufi-ňufátka, čo ma na tom celom asi najviac deprimuje. Podľa všetkého sa im darí a za uplynulý rok sa rozmnožili, lebo keď som minule zo sentimentu išla starú štreku, videla som ich aspoň 30.

Ešte by som mohla napísať o xoxotizme istých ľudí a inštitúcií, aj som to mala v pláne, ale pýtam sa sama seba, či to má vôbec zmysel a hneď si aj odpovedám. Lebo keby som sa pýtala napríklad personalistov z Labors.at alebo chujov z RK imobílií, tak sa dozviem odpoveď možno až o mesiac. Aj to len v prípade, že ich k nej písomne vyzvem. Veď ľudí je ako pliev na svete, tak keď pár obyčajných chudákov odignorujete, nič sa nedeje. Nechať niekoho čakať na odpoveď, ktorá nikdy nepríde, je dobrý spôsob ukázať ľuďom, že sú len bezvýznamné hovná, ktoré nikomu nestoja ani za 3 sekundy času na napísanie "no, sorry". Načo by sme so všetkými jednali slušne a korektne, keď ich nepotrebujeme.

Těpic zase v novembri.

P. S. Písanie blogpostov po mesiacoch mi nejak nevyšlo. V lete som sa nato vybodla, lebo som napísala dosť o výlete a okrem toho sa nič také zásadné nedialo, a keď sa dialo, tak som bola pri tom a nemala kedy písať. A septembrový článok som začala, ale neviem kde je. Tak hádam o mesiac.

Komentáre k článku

M.
20. Okt 2016 20:38
K prvej poznamke: Rok kedysi davno zacinal jarnou rovnodennostou mesiacom marec a od jula sa volali mesiace po cislach (od 5). Zima nepatrila do ziadneho mesiaca. Julius cezar zaviedol v zime dva mesiace (januar, februar) a posunul zaciatok roka na januar a zmenil pocty dni v mesiaci a tak vznikol juliansky kalendar (s prestupnym kazdym stvrtym rokom). Po jeho smrti sa na jeho pocest premenoval povodny 5./novy 7. mesiac na jul a po smrti Augusta, dalsieho cezara, premenovali na jeho pocest 6./8. mesiac, august. Mesiace september az december maju povodne mena podla latinskych cisel 7-10.
12. Dez 2016 23:38
[M.] Další mudrlant. :D
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 7 plus 4 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou