# 7 Ottawa

2024-07-28

Vy ste zvedaví, že aký pofidérny zážitok zase máme. A ja že nemáme. Boli sme týždeň u rodinky na predmestí Ottawy, ktorá bola na naše štandardy tak normálna, ako sa len dá. Po pologramotnom sedlákovi skoro až nuda. Bývalí ajťáci si kúpili farmu a teraz trávia čas prehadzovaním balíkov sena a piplaním sa v kvetinových záhonoch. Majú veľmi živého zlatého retrívera, alebo skôr ich dcéra má a "vnúčik" chodí často na prázdniny. Vedľa starej farmy a hospodárskych budov si postavili pekný nový dom, ale akční dôchodci sú často na cestách a tak trochu pokukujú po Španielsku alebo inej destinácii, kde by v pokoji strávili dôchodok. Ich pozemok zahŕňa 16 hektárov hospodárskej pôdy, na ktorej pestujú trávu na seno, kukuricu a sóju.


Stará farma


Nový dom


Jedáleň - milovníci koní sa nezaprú


Chrumkáč a Stoutík

Práve sa skončila žatva a aj keď počasie nebolo ideálne a pršalo, nakoniec sa podarilo seno pobaliť do balíkov a uložiť bezpečne do stodoly.


Pomocník na farme

Na okolí sa zachovalo pár kúskov hustého, temného lesa, kde aj počas jasného dňa panuje pod stromami šero. Tak nejako to tu muselo vyzerať, keď pred 200 rokmi dorazili prví osadníci zo Škótska a Írska a začali rúbať stromy a stavať. Boli to húževnatí ľudia, ktorí sa dokázali prebiť divočinou a vybudovať prvé usadlosti z ničoho.

V čase voľna sme okrem lebedenia pri bazéne bicyklovali po okolí a navštívili Ottawu a národný park Gatineau.


Sídlo vlády a parlamentu s večným ohníkom


Výhľad na rieku Ottawu


Zvedavý flufkáč

Odkedy sme vo Veľkej Británii našli v malej zaprdenej dedine úžasnú knižnú poličku vytvorenú z celej autobusovej zastávky (a zobrali si z nej našu prvú knihu), sú návševy knihobúdok pravidelnou zábavkou. Knižné poličky sú teraz veľmi populárne a rastú ako huby po daždi. Je to samozrejme zvlášť super pre ľudí na cestách, ktorí sa musia limitovať na jednu knihu v batožine. Knihu z Británie sme neskôr nechali v búdke na Rhode Islande. Vybrali sme si pár iných knižiek, ktoré sme si plánovali prelistovať a nakoniec vybrať jednu, s ktorou pocestujeme ďalej. Keď sme o pár dní prišli naspäť vrátiť ostatné knižky, veľmi nás potešilo, že naša kniha z Británie, ktorá s nami urazila takú dlhú cestu, z búdky zmizla. Odvtedy pokračujeme tradíciu vymieňania knižiek, ktoré dočítame, na nových miestach. Je to tiež spôsob, ako sa dostať ku knihám, ktoré by sme si normálne nevybrali, lebo predsa len, výber v búdkach je limitovaný.


Knižná búdka, North Gower

V skutočnosti toho nie je o tomto mieste veľa čo povedať... naši hostitelia boli úplne normálni a zo všetkých ľudí, u ktorých sme zatiaľ pobývali, najviac podobní nám. Takže sme malý pekný pobyt, ale žiadne kontroverzie, na ktoré si brúsite zuby. A pretože sme občas sami zvedaví, čo všetko ešte "je pre nás" a nakoľko dokážeme posúvať vlastné hranice, z Ottawy sa vydávame v ústrety ďalšiemu malému dobrodružstvu!

Komentáre k článku

Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 11 plus 6 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou