Nástrahy 1 eurových obchodov

2014-03-04

Možno som tu už spomínala, že v galantériách a v obchodoch s kreatívnymi potrebami, ktoré poznám, je každá hlúposť neprimerané drahá. Napríklad okolo 5 euro za zips alebo za meter krajky, 2 eurá za možno 10 koráliek a podobne. To ma vie často od kúpy odradiť a poviem si, že sa zaobídem aj bez toho.

Na šitie mi v podstate vystačuje to, čo už mám doma a len zriedka potrebujem niečo dokúpiť. Staré oblečenie na látky, odpárané zipsy a gombíky, stužky, čipky... To všetko sa dá zrecyklovať a znova použiť. Samozrejme sa naskytnú všelijaké drobnosti, pásová guma, suchý zips, patentky, ktorých nie je nikdy dosť. Preto ma potešilo, keď som objavila obchody, ktoré podobné serepetičky predávajú spoločne s kopou iných zbytočných nutností aj lacnejšie.

Jedny z nich sú "1 eurové obchody", určite ich poznáte. Doteraz som videla len také, ktoré sa volali napríklad Všetko za 1€ a prvá vec, ktorú chytím do ruky, nesie cenovku 5.99... Vo Viedni som ale objavila naozajstné jednoeurové obchody, kde je každá blbosť bez rozdielu za 1 euro. Za éčko tam od Jugošov kúpite vôňu do hajzla, sekundové lepidlo a zapaľovač, ale napríklad aj veľké balenie gumy a jedno klbko pletacej vlny.

Obchody ako Kik, Teddy (tam som napríklad kúpila cievky) a Pepco tiež občas predávajú rôzne drobnosti na ručné práce a kreatívne potreby sú tam oveľa lacnejšie ako v hobby obchode. Veľa lacných blbostí ako gombíky, korálky alebo pyramídky kúpite na ebayi po 100 ks baleniach, ak sa vám chce 2 mesiace čakať. A balenie suchého zipsu som dokonca kúpila v čínskom obchode. Super, nie? Fakt sa teším, lebo si nemienim každýkrát kupovať takéto hovadiny za absurdne zveličené ceny.



Komentáre k článku

Zuzka
04.Apr2014
Díky za super tip! :-)
ana
04.Apr2014
Ťalafatky, to je super slovo! Do obchodů za 39,- (to je zase u nás) ani nechodím, kdysi jsem se nechala zblbnout a párkrát jsem tam byla. Ale zase, nemám nic proti nim, pokud tam člověk najde něco šikovného. Galanterky mám docela ráda, u nás máme dvě (nechápu jak se uživí), ale stejně tak ráda nakupuju i přes internet, tedy jednou jsem nakoupila a teď jen tiše sním, že dám do kupy nějakou korunu a pořídím si další klubíčka přízí. Jsi dobrá, že používáš všechno, co máš a dovedeš i recyklovat. Moje mamka párala kdejakej zip nebo odstřihovala všechny knoflíky, když jsme vyhazovali nějaký kousek oblečení. Taky byla úsporná a vlastně, proč ne, pokud věci fungují, zipy zipují a knoflíky se nerozpadnou v půli, dají se ještě využít. A ta koupě je dobrá, za pár kaček (euro) jsi nakoupila dobře.
Chloë Noir
06.Apr2014
Hmmm, ja som u nás chodila len do jednej takejto galantérky...vlastne do dvoch, jedna na sídlisku (a na rovnakej ulici na ktorej som bývala :D) a jedna v meste, ale jediné čo som si kupovala boloi drobnosti ako gombíky, nitky, stužky a čipky či ihly...a v tom v meste máme aj pomôcky a komponenty na vyrábanie šperkov takže to je vlastne prvotný dovod, prečo tam chodím :D Ale pravda, čo sa takých väčších vecí týka, sú často predražené v tých malých galantérkach. Také obchodíku sú fajn, máme aj u ás, aj keď pravda, že nie všetko stojí to euro...ale tak nepamätám, že by som našla niečo až o toľko drahšie (a u nás sa to volá všetko od 1€ takže až taký podvod to nie je :D). Mám však rada aj akcie v takých obchodoch ako Kaufland či Tesco, kde majú pár poličiek a tam všetko po 1€. Ale nekúpiť nejakú zbytočnosť to je hotové mučenie :D A také veci ako vlnu a stužky a dokonca aj čipky som u nás našla aj v sekáči...normálne celé klbká vlny...jedna za 75 centov...som len oči otvárala :D
Akrim
06.Apr2014
[ana] Na internete som už tiež hľadala, ale neodvážila som sa objednávať. Najradšej si to predsa len obchytkám, kým sa rozhodnem nakúpiť. Veľakrát sa dá na nete kúpiť aj lacnejšie ako v obchodoch, ale tie ceny poštovného to asi nakoniec aj tak vykompenzujú. :D Priadzu na pletenie som párkrát videla aj v Kauflande alebo v rôznych takýchto akciách, ale iba polyacrylovú.
Vendy
07.Apr2014
Na internetu, když nakupuješ, tak je lepší toho brát víc, právě kvůli poštovnému. Je jasné, že jedno klubíčko příze nebo špulka nití by se zatraceně prodražila... :-D Já už mám spočítané, že i s poštovným na tom nejsem špatně, protože jen cesta do Brna a zpátky by mě přišla na 54 korun a spoustu času. Takhle dám 80 nebo stovku, ale dovezou mi to až do baráku, nemusím nikam jezdit, a s ničím se tahat. Ale záleží, co objednávám, některé věci je fakt lepší si prohlédnout, ošahat, třeba u přízí někdy nevíš, jestli není materiál kousavý. Na internetu bych si asi neobjednávala boty, ty musím fakt ozkoušet. ;-) :-)
Akrim
18.Apr2014
[Chloë Noir] To som si tiež všimla, že aj Kaufland alebo napríklad Kik mávajú niekedy dosť výhodné akcie na podobné sprostostičky. Tým veciam sa jednoducho nedá odolať. :D Aj ja chcem sekáče a čipky! Také tuto akosi nevedieme, nerozumiem.
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 13 plus 7 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou