Challenge accepted

2014-05-07

Nelákajú ma síce výzvy, ktoré sú tu momentálne také populárne - aspoň nie v takej podobe. No zišlo mi na um, že by mohlo byť fajn pokúsiť sa zachytiť na blogu viac udalostí z každodenného života. Asi to znie ako dobrá nuda... Hlavne keď je môj bežný týždeň počas semestra všetko len nie trikrát zaujímavý. Dni sa mi vlečú jednotvárne jeden za druhým, vďaka čomu mi paradoxne čas veľmi rýchlo uteká. No a keď sa pritrafí nejaký nečakaný, smiešny alebo podivný moment... je to proste o to nečakanejšie, smiešnejšie alebo divnejšie. A vďaka bohu za takéto vybočenia z otupujúcej rutiny.

Často som už pomyslela na to, že niektoré drobnosti takého druhu a razenia by sa dali spísať a blogovým spôsobom archivovať. Niekedy to možno budú blbosti, určite to bude veľa blbostí. Avšak v súčasnom rozpoložení mi často dokážu vylepšiť deň a celkovo zachrániť ma od zbláznenia. Takže si dávam vlastnú výzvu
a to takú, že z času na čas budem formou krátkeho článku zverejňovať zaujímavé momenty bežného dňa. Malo by to také dokumentárno-deníčkové razenie a pre mňa samozrejme aj výraznú sentimentálnu hodnotu.

Neviem ako vy, ale ja rýchlo zabúdam a nie som schopná rozpamätať sa, ani čo sa dialo včera. Keď si čas od času niečo poznačím, možno sa k tomu neskôr vrátim. A veľa mojich nápadov a myšlienok by nemuselo skončiť svoju existenciu opustených a zabudnutých na smetisku neurónov. Uvidíme, sama som zvedavá, ako mi to pôjde a do akej miery bude pre mňa komfortné zverejňovať detaily zo svojho života na internete.


Máte radi články "zo života"?

Komentáre k článku

07.Máj 2014
Ja niekedy robím čosi podobné :) V určitých obdobiach, najmä keď mi nie je dobre, sa snažím každý deň zapísať päť pozitív toho dňa, a keď si to potom spätne čítam, veľmi mi to zlepšuje náladu :) Niektoré momenty v živote človeka naozaj stoja za zapamätanie a často sú to aj úplné maličkosti. Som zvedavá na tvoje denné zaujímavosti, mám také články rada :)
Vendy
08.Máj 2014
Něco podobného jsem si psala, pod názvem (Ne)malé radosti. Inspiraci jsem našla na blogu slečny Lenky, a šlo o to, najít jednu radůstku na každý den a jednou za týden to sepsat. Ať by šlo o setkání s přáteli, hrnek báječné čokolády, zasadit kytku a vidět, že kvete, koupit si něco pro radost, stihnout autobus, který taktak ujel, dostat dárek malý či velký... v tomto smyslu. (Ne)malé radosti se ujaly na několika blozích, i když ne každý je dokázal vést dál, i já to časem vzdala, místo nich jsem zkusila projekt 365, to zas bylo na každý den jednu fotku a něco napsat, buď k té fotce, nebo jen tak, krátký útržek, co se ten den dělo. Je fakt, že s těma fotkama to vypadalo zajímavějc. Kdyby ses chtěla podívat, jak takové (Ne)malé radosti vypadaly na blogu slečny Lenky, dám odkaz: http://lenii.blog.cz/1212/ne-male-radosti-52-52 Kdyby ses chtěla na některý projekt 365 u mě, dám odkaz: http://eumenidas.blog.cz/1311/projekt-365-18 Tvůj nápad, psát si takové drobnosti, je výborný! Zkus to, dej se do toho. Je fakt, že s projektem jsem skončila, protože už mě nenapadalo nic k focení, ale trochu mi chybí, zapisovat si ty drobnosti nebylo vůbec marné.
Erika
11.Máj 2014
Mně se toto zapisování zajímavostí zamlouvá :) Dost často je i publikuji na svém blogu, je to takový můj deníček od všeho trochu, včetně receptů :) Určitě to udělej taky :)
Akrim
25.Máj 2014
[Vendy] Uviedla si veľmi pekné príklady drobných radostí. :) Presne také niečo som mala na mysli. Všimla som si tiež, že mi takéto "vypisovanie" zážitkov dňa často pomáha utriediť si myšlienky. Tvoj projekt 365 som sledovala a mala veľmi rada. Ale začala som ťa čítať, až keď si sa takmer blížila ku koncu. Odvtedy mám už dlhšie v pláne prečítať si aj staršie príspevky. Páčilo sa mi aj, že si popri textovej dokumentácii pridala i tú obrazovú v podobe fotiek. Ale to asi chce stále so sebou vláčiť foťák. :D Ak ti to chýba, ale nechceš sa púšťať do ďalšej výzvy, môžeš predsa kedykoľvek len tak pomimo venovať jeden článok zážitkom z každodenného života. :-)
Pridať komentár:
Meno*: Pohlavie: on ona ono oni
URL/web: zapamätať? (použije cookies)
blah:   Antispam*: ( 16 plus 1 je ? )
Text*: * treba vyplniť aspoň polia označené hviezdičkou